Observatori de păsări, bucurați-vă: instrumentul nou al lui Cornell poate identifica speciile de păsări în fotografiile dvs. - Emerging Tech - 2019

Adamus Saint-Germain-Dincolo de dincolo-sub. română (Iunie 2019).

Anonim

Observatorii de păsări se bucură; controlul vieții private, disperarea: Laboratorul de ornitologie Cornell și proiectul de cercetare Visipedia au introdus un nou instrument numit Merlin Bird Photo ID, care poate identifica corect speciile unei păsări într-o fotografie încărcată.

În ceea ce numim Universitatea Cornell "o descoperire pentru viziunea computerizată și pentru supravegherea păsărilor", Merlin Bird Photo ID combină puterea inteligenței artificiale cu datele generate de om pentru a recunoaște 400 de specii de păsări în SUA și Canada. Instrumentul este disponibil gratuit online și ca aplicații gratuite pentru dispozitive iOS și Android.

"El primește pasărea chiar în primele trei rezultate, aproximativ 90% din timp și este conceput pentru a continua îmbunătățirea utilizării mai multor persoane", a declarat Jessie Barry, liderul proiectului Merlin la Laboratorul de ornitologie Cornell.

Odată ce un observator de păsări încarcă o fotografie pe care o doborau de la o pasăre la fotografia de la Merlin Bird Photo ID, instrumentul online întreabă când și unde a fost făcută fotografia. Apoi, cere utilizatorului să deseneze o cutie în jurul păsării și să atingă bancnotele, ochiul și coada.

După trimiterea intrărilor, Merlin analizează imaginea și prezintă cele mai probabile specii. Utilizatorii pot vizualiza apoi detaliile pentru fiecare pasăre și pot asculta ceea ce ei sună. Dacă unul dintre rezultate este, într-adevăr, speciile de păsări pe care le-a văzut utilizatorul, le pot confirma făcând clic pe un buton "This Is My Bird!".

Procesul de pe aplicația mobilă este ușor diferit, deoarece solicită utilizatorului să identifice aspectul aproximativ al păsării și ceea ce făcea pasărea în momentul fotografierii (de exemplu, mâncând la un alimentator, în copaci sau în arbuști).

Precizia lui Merlin se va îmbunătăți, în mod ideal, odată cu trecerea timpului și se vor încărca mai multe fotografii în baza sa de date. De asemenea, utilizează peste 70 de milioane de observări de păsări înregistrate de pasionații de păsări în baza de date eBird.org.