Mai bine decât Brita? Filtrul de apă Soma, proiectat elegant, dorește să fie - Smart Home - 2019

Jacqueline Kennedy: White House Tour - Documentary Film (Mai 2019).

Anonim

Prima mea slujbă de liceu a fost chelnerița la un restaurant din New York City. După cum vă puteți imagina, lucrurile par întotdeauna greșite atunci când învățați să-și asume o nouă responsabilitate. Nu voi uita niciodată într-o zi în care m-am dus să umple paharul de apă al unui patron, doar pentru a găsi niște pene negre care plutesc în ulcior. Clientul a făcut o mare afacere din mizerie, chiar dacă nici măcar nu i-am umplut paharul și nu a fost din vina mea faptul că filtrul de plastic de bază al restaurantului nu și-a făcut treaba. Patronul a terminat să ia o apă îmbuteliată din frigider, refuzând să plătească pentru articol. Costul a venit din salariul meu.

Poate că situația mea a fost ceva mai dramatică decât cele mai multe, dar găsirea de fulgi negri puțin în apă, chiar și după ce i-ați dat tratamentul Brita nu este ceva neobișnuit. De fapt, această problemă este exact motivul pentru care Mike Del Ponte a creat Soma, un filtru de apă elegant proiectat, care arată ca un hippie de laborator, un văr de înaltă tehnologie. Soma a fost una dintre numeroasele povesti de succes ale lui Kickstarter când a fost lansată în decembrie anul trecut, câștigând de aproape 1, 5 ori mai mult decât obiectivul propus de $ 100, 000. Aproximativ un an mai târziu, produsul este în sfârșit gata de lansare și este acum disponibil de vânzare.

"Am decis o soluție de formă care să întruchipeze ce filtrare a apei este într-adevăr și nu", spune designerul Soma, Joe Tan, de la Fast Co.Design. "Dacă traduceți procesul de filtrare într-o formă care descrie o funcție de reducere și direcția de mișcare, veți ajunge la pâlnie". Și astfel, sa născut forma clepsidră. Mărimea este un alt detaliu de proiectare care nu trebuie ratat, deoarece este făcut să se potrivească perfect în frigider, în timp ce nu este prea mare sau mic pentru a fi afișat la o petrecere formală.

Filtrul Soma nu arată doar bine, ci este și ecologic. Filtrele sunt realizate cu coji de nucă de cocos reciclată, permițându-le să fie 100% compostabile. Proiectarea canulei de carafă este făcută astfel încât apa să nu se răstoarne peste margine, creând picături sau deversări. Cu un abonament de 13 USD, compania trimite filtre proaspete la fiecare 60 de zile, cu livrare gratuită pe viață. Fiecare profit din filtrul Soma merge în sprijinul unei organizații caritabile pentru a pune capăt crizei globale a apei.

Soma este disponibil astăzi pentru 50 de dolari. Greu de argumentat împotriva unui produs frumos cu o cauză ecologică și caritabilă.