Băncile încep să deschidă bancomatele cu opțiunea de chat video de chat - Emerging Tech - 2019

FirstCoin ATM´s (Mai 2019).

Anonim

Detaliate de NBC News recent, băncile din întreaga țară modernizează ATM-urile existente cu noi versiuni care furnizează interacțiunea omului cu un corespondent prin chat-ul video. Jucat peste ecranul ATM, clienții băncii pot vorbi cu un ghișeu dacă trebuie să efectueze tranzacții avansate cum ar fi încasarea unui cec sau efectuarea unei retrageri în anumite denumiri. În plus, clienții pot retrage bani din contul lor dacă au părăsit acasă fără cardul ATM sau pur și simplu l-au pierdut. Practic, clientul plasează permisul de conducere pe un scaner atașat la bancomat. După verificarea identității clientului prin chat video, aceștia pot folosi ATM-ul ca și cum ar avea cardurile bancare.

În plus, viteza de tranzacționare este mărită în comparație cu mersul pe jos în bancă pentru a vorbi cu un operator. Mașina poate distribui automat numerarul și introduce toate informațiile de verificare fără nici o interacțiune de la operator. De asemenea, depozitele pot fi verificate imediat, iar clientul poate primi un credit în contul lor în aceeași zi, în loc să îl lase la ATM și să aștepte ca banca să ajungă din urmă în ziua următoare.

Presupunând că o bancă se deplasează în totalitate la aceste ATM-uri interactivice față de agenții de informare umană, ar crește semnificativ securitatea. Orice furt de bani, fie în timpul unui jaf sau de către angajații băncii, este pur și simplu eliminat, cu excepția cazului în care cineva încearcă fizic să deschidă mașina.

Coastal Federal Credit Union din Raleigh, NC sa mutat complet la aceste mașini de tipărit interactiv și nu mai are la dispoziție tellers la locațiile de credit uniune. Când a fost întrebat despre tranziție, ofițerul federal de coastă, Willard Ross, a declarat: " Sunt mai convenabile, mai rapide și mai sigure. Jafurile practic dispar cu asta - și ne permit să oferim servicii mai bune. Răspunsul clienților a fost fantastic . "De asemenea, tranziția a permis băncii să pună la dispoziție jurnalele cu douăsprezece ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Din punct de vedere ipotetic, lanțurile mari de bănci ar putea pune la dispoziție agenții de informare 24 de ore pe zi, din moment ce agenții electorali nu trebuie să fie localizați fizic la bancă.

Bank of America a început să lanseze ATM-uri interactive pe piețele de testare în aprilie 2013. Lansate mai întâi la Atlanta și Boston, mașinile interactive oferă opțiunea pentru vorbitorii de limbă engleză sau spaniolă. Mai multe limbi ar putea fi adăugate cu ușurință în viitor, pur și simplu prin angajarea de elevi fluenți, pe lângă adăugarea limbilor corecte în meniurile de pe ecran.

Vicepreședintele Bank of America, Shelley Waite, a declarat pentru NBC News: " Feedback-ul a fost extraordinar. Unii clienți sunt surprinși că există cineva chiar acolo care le-a întrebat despre vreme și le-a ajutat în tranzacție . "Este important de reținut că aceste mașini interactive nu obligă clienții să interacționeze cu un colac chiar de la început. Clientul poate folosi toate meniurile de auto-servire ca normal, dar au opțiunea de a apela banca, dacă este necesar.

Băncile experimentează, de asemenea, integrarea aplicațiilor mobile și a smartthones în experiența ATM. De exemplu, ATM-urile Diebold pot interacționa cu o aplicație numită Mobile Cash Access. Clienții pot preîncărca tranzacții pe aplicație înainte de a călători la bancă. Când ajung la bancă, scanează un cod QR pe ​​ecranul ATM folosind telefonul smartphone și aplicația comunică toate tranzacțiile preîncărcate. Aceasta permite cuiva să folosească ATM-ul fără a scoate cartela ATM și accelerează procesul de tranzacționare. În ceea ce privește securitatea, aplicația necesită pornirea unui pin și toate informațiile despre cont sunt stocate în cloud. De asemenea, clienții primesc un mesaj text sau e-mail imediat când aplicația este utilizată pentru a accesa un ATM.