Specificațiile anti-sticlă dezvoltate pentru a bloca tehnologia de recunoaștere a feței - Emerging Tech - 2019

Our Miss Brooks: Indian Burial Ground / Teachers Convention / Thanksgiving Turkey (Mai 2019).

Anonim

Într-un interviu acordat luna trecută, directorul echipei de gestionare a produselor Google Glass a declarat că nu va lansa niciun serviciu de recunoaștere a feței cu dispozitivul său de înaltă tehnologie "cu excepția cazului în care avem o protecție puternică a confidențialității", ceea ce înseamnă că la un moment dat rutier, compania Mountain View ar putea face o parte semnificativă a lui Glass.

Persoanele care se confruntă cu protecția vieții îngrijorate de modul în care o astfel de tehnologie ar putea fi utilizată cu specificațiile Google ar putea fi interesate să afle că cercetătorii de la Institutul Național de Informatică (NII) din Japonia au găsit o modalitate de a împiedica funcționarea tehnologiei de recunoaștere a feței și nu implică tragerea o mască de latex deasupra capului.

Echipa din Tokyo a dezvoltat un dispozitiv - și o pereche de specificații - care împiedică tehnologia Glass sau o tehnologie similară să recunoască o față. Specificațiile sunt dotate cu 11 LED-uri aproape infraroșu care strălucesc o lumină strălucitoare, camere confuze care caută să găsească o față.

"Lumina de la aceste LED-uri apropiate cu infraroșu nu poate fi văzută de ochiul uman, dar când trece prin dispozitivul de imagistică al camerei, apare luminoasă", a explicat Isao Echizen, profesor asociat NII.

Înțelegând că tehnologia funcționează doar cu camere sensibile la lumină infraroșie, Echizen și echipa sa experimentează acum materiale reflexive în încercarea de a produce același rezultat cu alte camere de detectare a feței.

Indiferent dacă lucrarea NII o dată conduce la formarea a două tabere distincte - sticlă și anti-sticlă - rămâne de văzut, dar oricine este interesat de tehnologia lui Echizen ar trebui să verifice videoclipul de mai jos.

Pe măsură ce lansarea comercială a Google Glass se apropie tot mai mult, discuțiile axate pe preocupările privind confidențialitatea au devenit mai răspândite, atrăgând atenția multor organisme politice din întreaga lume.

Luna trecută, un grup de confidențialitate al Congresului a trimis o scrisoare CEO-ului Google Larry Page solicitând informații cu privire la problemele de încălcare a vieții private referitoare la sticlă. Și tocmai săptămâna trecută oficiali din șase națiuni au trimis o scrisoare comună companiei Mountain View, stabilind o serie de întrebări pe care doresc să le răspundă despre tehnologia capului.

[prin DigInfo]