Îți uimi prietenii și te enervează pe vecinii tăi cu propriul tău teatru din spate - Home Theater - 2019

The Great Gildersleeve: Jolly Boys Invaded / Marjorie's Teacher / The Baseball Field (Mai 2019).

Anonim

Marea afacere de dragoste americană cu un film cinematografic joacă împlinirea a 80 de ani de la data de 6 iunie 2013. Deși mai puțin de 380 încă există în Statele Unite, drive-in-ul supraviețui într-o scară mai mică datorită unui număr tot mai mare de entuziaști care au luat conceptul înapoi la locul său de origine: drumul și curtea interioară.

În 1932, cu aproximativ un an înainte de a deschide primul cinematograf în Pennsauken, New Jersey, magnatul chimic, Richard M. Hollingshead, a experimentat pe drumul său strălucind imaginile unui proiector Kodak din 1928, montat pe acoperișul mașinii pe un ecran montat între copaci în curtea din spate. Hollingshead Jr. a fost, de asemenea, primul care a experimentat cu difuzoare proiectând sunet din spatele ecranului, deși conceptul final ar fi difuzoarele montate pe turnuri.

Până la mijlocul anilor 1960, în Statele Unite și Canada existau mai mult de 4 000 de teatre, dar acest număr a fost condamnat să scadă în mod constant în următorii 20 de ani din mai multe motive. Teatrele de teren ocupate devin din ce în ce mai valoroase pentru dezvoltatori, adoptarea timpului de economisire a zilei a jefuit operatorii de teatru de o oră critică de timp de proiecție și, în cele din urmă, televizoarele color și VHS au făcut filme la domiciliu mai populare.

Doar pentru că ați plătit pentru discul Blu-ray sau descărcați de la Vudu, nu vă oferă dreptul legal de a deveni AMC pe stradă.

Diviziile de discotecă s-au luptat, de asemenea, să concureze cu un număr tot mai mare de cinematografe de interior multi-ecran, care nu au fost afectate de vreme sau au fost limitate la spectacole după-amurg. Destinația familială dată odinioară sa transformat în "groapa pasională" și, eventual, un loc unde să vizionați exploatarea sau cinematografia pentru adulți (desigur, pe piețe selectate în afara orelor de familie). Mai târziu, drive-ins-urile s-ar transforma în subdiviziuni sau piețe de purici, stingându-i pe cei rătăciți pentru totdeauna.

Recent am aruncat o privire asupra unor teatre de acasă extreme, cum ar fi conceptele Kipnis Studio Standard și IMAX home theater, dar acum vrem să luăm petrecerea în aer liber într-un efort de a reînvia spiritul inimii cu o locuință în aer liber teatru. Se poate face fără a cheltui o avere?

Nu numai că este posibil, este o sumă uimitoare de distracție atâta timp cât urmați niște reguli de bun simț. Să conducem … er … să ne aruncăm.

Nu fii vecinul ăsta

În funcție de locul în care trăiți, conceptul de homeway sau de home theater din spate poate fi un non-starter din cauza restricțiilor de zgomot, a reglementărilor de siguranță sau deoarece locuiți într-un apartament și este puțin probabil ca proprietarul dvs. să permită un cinematograf pe acoperiş. Destul de corect; care dorește să fie răspunzător în cazul în care o persoană sau un echipament merge zbor? Într-adevăr, la fel de mult cât credem că ideea de a viziona Star Wars 10 povestiri sub stele sună ca un plan grozav, de asemenea, nu credem că merită riscul ca cineva să se rănească.

Birocrația este deoparte, există norme sociale de navigat. În timp ce aceia dintre noi care trăiesc în suburbiile cred că ceea ce are loc pe linia noastră de proprietate este afacerea noastră, realitatea este că toată lumea are cel puțin un vecin care urăște zgomotul (la orice oră) sau sunetul adulților și copiilor care se distrează în timpul nopții în timpul nopții (mizeria!). Ca cineva care trăiește la marginea unui campus de colegiu cu casele înconjurătoare, închiriate studenților, înțeleg foarte bine acest lucru. Cu o casă plină de copii mici, nu o apreciem când au petreceri tari și beți până la ora 4 dimineața.

Cel mai destept lucru pe care îl puteți face este pur și simplu să fiți un vecin bun și să-i invitați. Chiar dacă refuză, le va da la cunoștință ceea ce faci, pentru a evita o vizită de la poliția locală și, dacă ar arăta, ați putea obține chiar și o parte din berea sau desertul gratuit.

Sunteți licențiat să vă treziți?

Deși este foarte puțin probabil ca un avocat de divertisment sau cineva din Interpol să meargă cu mașina în timp ce vizionați un film pe drumul sau în curtea din spate, realitatea este că există legi privind drepturile de autor care vă interzic de fapt să vă încărcați pentru a viziona un film pe proprietatea dvs., sau publicitatea publicității. Dacă doriți să invitați 20 dintre cei mai apropiați prieteni pentru un BBQ și să vizionați Django Unchained, este vorba despre afacerea dvs., dar nu o faceți cunoscute publicului cu un fluturaș. Doar pentru că ați plătit pentru discul Blu-ray sau descărcați de la Vudu, nu vă oferă dreptul legal de a deveni AMC pe stradă.

Păstrați întuneric …

Atât de mult ne-ar place să credem că este de la sine înțeles, este suficient de important să reiterez: Vizionarea filmelor în exterior este mult mai plăcută atunci când este întunecată.

Imaginile proiectate au niveluri mai negre și contrast mai bune atunci când proiectorul este sursa unică de lumină. O lună plină va distruge complet partidul, dar dacă curtea interioară sau curtea interioară se scufundă în lumina galbenă a lămpii stradale din cartierul dvs., aceasta va lua departe de experiență.

Războiul cu soarele este o propunere și mai rea. În ciuda progreselor în tehnologia proiectorului și a ecranului, este o bătălie în pierdere dacă nu vă puteți permite ceva asemănător ecranului exterior Stewart Oasis cu material Grayhawk sau Firehawk și un proiector cu o cantitate extraordinară de lumină. Doar știu că acest lucru este un efort extrem de costisitor și se ia departe de aspectul DIY al proiectului care face distractiv de la început.

Noțiuni de bază

Știm deja că un acoperiș cu 10 etaje nu este un loc bun pentru un teatru de acasă în aer liber. Deci, care sunt unele opțiuni bune? Pentru unul, ia în considerare calea de acces. Cu excepția cazului în care zidarul responsabil pentru calea de acces a fost complet incompetent, suprafața sa ar trebui să fie suficient de nivel pentru a configura un ecran portabil, difuzoare, scaune și proiector fără prea multă hassle. Calea de acces este de asemenea atrăgătoare, deoarece există probabil un rezervor de alimentare în interiorul garajului dvs. care va face set-up mult mai ușor. În plus, în cazul în care vremea devine urâtă fără prea multă atenție, veți fi într-o poziție bună pentru a muta totul înăuntru, astfel încât nu trebuie să vă uitați că proiectorul și echipamentele audio sunt distruse (presupunând că garajul dvs. nu este deja ambalat, desigur ).

Dacă drumul de acces nu este o opțiune, luați în considerare utilizarea peretelui exterior al garajului pentru a monta ecranul. De altfel, orice altă suprafață plană din afara casei tale va face. Dacă nu vă aflați pe suprafețe plane și puteți profita de niște copaci bine plasați, este posibil să aveți un ecran între ele. În caz contrar, probabil va fi necesar un ecran gonflabil sau un ecran portabil.

În afară de locația ecranului, cel mai important lucru de luat în considerare la înființarea unui home theater în aer liber este apropierea de putere. Un cablu de prelungire de lungă durată (de 25 picioare) și o bandă de alimentare trebuie considerate accesorii esențiale. În afară de proiector, va trebui să vă alimentați sursa (player Blu-ray sau set-top box) și amplificarea audio. Când este posibil, alegeți o priză care se află pe un circuit relativ clar - nu doriți o întrerupere bruscă a alimentării în mijlocul unei mișcări interesante.

Instalare permanentă sau temporară?

Dacă vă decideți să mergeți cu o locație din spatele locului pentru teatrul dvs. în aer liber și nu vă deranjează asamblarea și dezasamblarea întregului sistem de fiecare dată când vizionați un film, folosirea unui cablu prelungitor și a benzii de alimentare reprezintă cea mai bună modalitate de a merge la nevoile de alimentare. Pe de altă parte, dacă teatrul din curtea din spate va fi o destinație de rutină, o configurare mai permanentă ar putea să nu fie o idee proastă. Următoarele sunt în mod special ideale pentru cei care doresc să-și conducă platforma în aer liber de la o instalație exterioară de acasă pentru teatru.

Luați în considerare săturați un șanț de la locuința dvs. la locul în care va fi instalat proiectorul. Linia de șanț cu o țeavă din PVC de 4 inch și utilizarea suficientă a acesteia pentru a crea o bază verticală pentru o platformă de proiecție. Rulați atât un cablu prelungitor cât și un singur cablu HDMI din interiorul casei dvs. prin țeavă și lăsați-l să pătrundă printr-o gaură din platformă. Asigurați-vă că ați umplut-o cu chit, astfel încât să descurajeze orice oaspeți nedoriți care se bucură de un tunel frumos, uscat în casa ta. (Notă: Dacă dețineți o piscină, nu uitați să trasați toate cablurile cât mai departe posibil.)

În cele din urmă, dacă vă decideți să vă instalați HT în aer liber departe de casă, nu uitați să instalați o anumită formă de iluminare. Credem că lumânările cu lanternă Citronella sunt o idee grozavă, pentru că pot fi fixate ferm în pământ și vă pot ține în siguranță atât pe dvs., cât și pe oaspeții dvs., fără probleme.

Du-te mare și du-te acasă

Alegerea ecranului este la fel de importantă ca și alegerea proiectorului. Din fericire, costul ecranului exterior exterioară este considerabil mai mic decât cel al unui ecran interior de dimensiuni similare.

In timp ce intelegem tentatia de a atarna o foaie mare pe un perete sau intre doi arbori, realitatea este ca un ecran de intemperii, cum ar fi Elite Yard Master (pornind de la 250 de dolari pentru un ecran de 100 inch cu diagonala de 16: 9 cu stand) sau ecranul proiector FlexiWhite Bungee & Grommet de la Carl's Place (pornind de la 139 RON pentru un ecran de 16 inch cu diagonala de 120 inch) are mult mai mult sens.

Alegerea ecranului este la fel de importantă ca și alegerea proiectorului.

În afară de îmbunătățirea semnificativă a calității imaginii, ambele ecrane vor dura mai mulți ani dacă aveți grijă de ele și veți fi ușor de instalat. Maestrul Yard vine în dimensiuni de până la 180 de inchi (diagonală) și se atașează la o bază metalică robustă, care poate fi fixată cu cabluri și piroane prevăzute fie la sol, o punte, fie la doi copaci. Ecranul mai puțin costisitor de la Carl's Place este conceput pentru a fi atașat la un perete sau între două ancore cum ar fi copacii.

Dacă banii nu sunt obiect, Oasis controlat și retractabil electronic de la Stewart este alegerea noastră de top. Din moment ce Stewart oferă Oasis cu oricare dintre materialele sale de ecran, este cea mai bună alegere pentru cei care insistă să vizioneze filme în timpul zilei.

Ecranele gonflabile au devenit populare în ultima vreme și dacă nu vă deranjează să cheltuiți până la 11.000 $ pentru o configurație care include ecranul, amplificarea și difuzoarele, ar putea fi o opțiune de luat în considerare. Există opțiuni considerabil mai puțin costisitoare disponibile de la Target, Wal-Mart și alți furnizori, dar se pare că sunt asemănători ecranelor pneumatice Airscreen Airtight și AeroPro care sunt fabricate în Germania.

Dacă ați văzut vreodată un ecran gonflabil mare la un loc de concert sau pe o navă de croazieră, a fost aproape sigur de la Airscreen. Ecranele etanșe se pot umfla în mai puțin de trei minute și se pot alinia într-un ambalaj care poate fi depozitat cu ușurință în garaj. Ecranele sunt rezistente la foc, rezistente la apă și sunt proiectate să dureze mulți ani.

Cel mai mic ecran Airtight are o lățime de 16 metri (16: 9) și necesită un proiector care poate genera mai mult de 3 000 de lumeni. Așteptați să cheltuiți cel puțin $ 4, 500 pentru un pachet complet care include toate componentele hardware, ecran, suflantă și kit de reparare.

Un proiector pentru toate anotimpurile?

Selectarea unui proiector adecvat pentru utilizare în aer liber pare a fi o sarcină suficient de simplă, mai ales dacă dețineți deja un proiector LCD sau DLP cu o putere de ieșire destul de mare, dar într-adevăr doriți să vă îndepărtați proiectorul existent de la montare și să riscați să îl luați in afara? De asemenea, în afară de riscul de deteriorare fizică, vă propuneți să recalibrați proiectorul pentru noul loc și pentru materialul ecranului? Dacă intenționați să faceți spectacole în aer liber o rutină, un proiector separat are sens.

Este mai bine să acordați prioritate luminozității peste rezoluție atunci când este necesar un compromis.

Și din moment ce vorbim despre ridicarea unui nou proiector, să aruncăm o privire la ceea ce face un proiector solid în aer liber. În primul rând, în timp ce suntem susținători ai celei mai mari rezoluții posibile pentru orice tip de home theater (HDTV sau proiector), este posibil ca un proiector de 1080p să nu fie necesar, mai ales dacă costurile vor fi prohibitive. Este mai bine să acordați prioritate luminozității peste rezoluție atunci când este necesar un compromis. Panasonic, Epson și BenQ, toate oferă proiectoare 720p / 1080p accesibile, cu o luminozitate mai mare de 2 000.

Dacă proiecția 3D lovește imaginația dvs., lipiți-vă cu sisteme pasive, care oferă o imagine mai strălucitoare și ochelari mai accesibili. Ochelarii activi, acționați cu baterii scumpe și acționate de baterii, sunt prea valoroși pentru a risca să fie rupte afară sau să fie scoase ca jucărie de mestecat de către familia de animale de companie.

În cele din urmă, înainte de a cumpăra un proiector, luați în considerare evaluarea distanței de aruncare. Acest lucru va afecta locul în care puteți plasa proiectorul în funcție de dimensiunea dorită a ecranului. Dacă sunteți deloc constrânși de locul în care poate fi amplasat proiectorul, luați în considerare această distanță atunci când efectuați opțiunile pentru proiector și ecran.

Îmbunătățirea calității audio a drive-in-ului

Componenta finală a oricărei căi de acces pe oră sau de acasă este sunetul; și puteți avea o mulțime de distracție cu acest lucru, deoarece există atât de multe opțiuni. Pentru un sistem exterior, avem tendința de a recomanda un sistem 2.0. Este mai eficient din punct de vedere al costurilor, mai ușor de configurat și, în general, mai practic, deoarece necesită cea mai mică cantitate de cabluri.

Dacă ați gândit vreodată să instalați difuzoare în aer liber care vor fi alimentate de receptorul dvs. A / V existent sau de configurarea audio în mai multe încăperi, este timpul să optați pentru o pereche full-range pe care o puteți utiliza pentru home theaterul din spate . Acest segment de difuzoare a devenit extrem de popular, cu modele oferite de Paradigm, B & W, Tehnologie Definitivă, Polk Audio și Aperion (printre multe altele), oferind o calitate excelentă a sunetului și o protecție fiabilă față de elemente.

Toate difuzoarele de vreme de la producători precum JBL sunt, de asemenea, o alternativă bună în acest scenariu, dacă sunteți în căutarea unui difuzor rezistent, care poate proiecta sunet pe o suprafață mare. Dacă pot rezista elementelor din dotări în aer liber, cum ar fi stadioanele de baseball și parcurile, ele se vor descurca foarte bine în curtea din spate.

Așa cum este tentant cum ar fi să fugi și să cumperi un "home theater in a box" (HTiB) doar pentru această setare, sfatul nostru ar fi să economisiți banii. Aceste sisteme nu au proiecția sau puterea necesară pentru a se ridica la imaginea largă cu care sunt asociate. Mai bine să vă vărsați resursele într-un sistem simplu, cu două canale, care poate oferi o experiență audio satisfăcătoare, decât să-l deșezi pe boxe surround care nu vor aduce prea mult la petrecere.

Porniți grătarul și treci popcornul

Indiferent de bugetul dvs., există o mulțime de distracție pentru a fi avut dacă urmați câteva dintre sfaturile noastre și planificați-vă cu grijă drumul de acasă sau curtea din spate. Uitați-vă la unele dintre echipamentele dvs. vechi și verificați dacă îndeplinesc cerințele dvs. pentru proiect. Modulul de intrare nu a fost niciodată o experiență de vizionare de înaltă calitate și suntem dispuși să pariem că orice veți găsi va aduce o experiență socială distractivă în timpul acestor luni calde de vreme pentru familia și prietenii dvs.

Transformați-vă noaptea filmului preferat de familie într-un eveniment festiv tematic, pe care copiii no să-l uite niciodată, făcând un pas înapoi până la o epocă de aur când oamenii se bucură de ecranul de argint sub stele.

Fotografii sunt oferite de Greg Robinson / Ian White