Revoluția 4K va fi transmisă televiziunii, iar Netflix spune că veți avea nevoie doar de 15 Mbps pentru a viziona - Home Theater - 2019

Dani Mocanu - Revolutia ( Oficial Video ) (Mai 2019).

Anonim

Cei care s-au îngrijorat de viabilitatea conținutului de 4K streaming ar putea să ia unele încurajări de la directorul Netflix, Reed Hastings. În primul rând, raportat de Multichannel News, un interviu din 13 septembrie la Conferința de la Viena de la Copenhaga, Hastings a promis că consumatorii nu vor avea nevoie de mai mult de 15 Mbps pentru redarea fișierelor video 4K odată ce conținutul este în desfășurare pe site- să se întâmple în următorii doi ani. Asta înseamnă că cei care obțin viteze regulate de date de aproximativ 50 Mbps au deja mijloacele necesare pentru a transmite conținuturi de 4K în casele lor.

Pentru cinefili care au ajuns deja la curent cu prețurile astronomice ale televizoarelor 4K, cel mai mare obstacol a fost mult timp mulțumit - sau mai mult până în prezent, lipsa acestora. Deoarece majoritatea dintre noi primesc o bună parte din divertismentul online în aceste zile, viabilitatea fluxurilor masive de fișiere 4K a ridicat unele preocupări serioase cu privire la format. Dar Netflix se uită deja la un viitor în care conținutul 4K este adoptat încet, dar sigur în camera de zi a fiecăruia și nu pierde timpul să pună piesele în loc.

Cheia pentru adaptarea conținutului video la consola sau Smart TV este aceeași cu cea de 4K, așa cum a fost cu adoptarea rapidă a conținutului HD 1080p și 720p sau a oricăror fișiere video care contează: compresie. Și ca și în cazul tehnologiei, cu cât compresia este mai bună, cu atât este mai bine rezultatul final. De la începutul anului 2012, Netflix a folosit tehnologia de compresie realizată de o companie numită eyeIO pentru a comprima conținutul său obișnuit de HD, aceiași specialiști de compresie care sunt în prezent încredințați că vor ocupa conversii de 4K pentru marii jucători de pe piața Sony. Cu toate acestea, neclar, încă dacă Netflix va folosi eyeIO pentru propriile sale nevoi 4K în viitorul apropiat.

Un lucru este sigur: vine 4K. Recentele scăderi ale prețurilor în modelele actuale UHD au ajuns la o ușoară scădere a maxilarului de cinci ori, iar anul viitor probabil că consumatorii vor putea să-și pună un televizor de 4K în casele lor pentru aproximativ 3 000 de dolari., unii vor trebui să furnizeze un conținut întreg de 4K pentru acei puțini norocoși pe frontiera mișcării. Și Netflix, pentru unul, pare să fie gata pentru tranziție. Tu ce mai faci? E posibil ca streaming-ul 4K să vă facă destul de entuziasmat să renunțe la bani serioși pe un nou televizor? Anunță-ne.