Cum să abandonați melodia împreună cu semnalul sonor - Telefoane mobile - 2019

Intr-o nu stiu care seara (Iulie 2019).

Anonim

Operatorii de telefonie mobilă oferă abonaților posibilitatea de a înlocui bipurile în modul de așteptare cu melodiile preferate. Acest serviciu este plătit, clientul plătește lunar nu numai o taxă lunară, ci și melodia aleasă. Puteți să dezactivați serviciul în orice moment.

instrucție

1

Dacă operatorul dvs. este Megafon, opriți serviciul "Modificați tonul de apel" apelând 0770, apoi apăsați 2 în modul de conversație. Apoi urmați instrucțiunile autoreformatorului.

2

Abonații Megafon se pot deconecta folosind centrul de contact al companiei celulare. Pentru a face acest lucru, trebuie să formați numărul scurt 0500 de la telefonul dvs. Așteptați până când operatorul răspunde sau acționează conform indicațiilor vocale ale informatorului.

3

Dezactivați serviciul "Înlocuiți semnalul sonor" cu ajutorul comenzii USSD. Pentru a face acest lucru, în timp ce vă aflați în rețeaua Megafon, tastați următoarea comandă: * 111 * 29 # și butonul de apelare. Un SMS va fi trimis la telefonul dvs. mobil în decurs de un minut cu rezultatul operațiunii, melodia va fi înlocuită cu bipuri uzuale.

4

Folosind un sistem special de Internet, care se află la www.zamenigoodok.megafon.ru, refuzați serviciul. Aici va trebui să vă înregistrați. După aceea, accesați pagina personală, găsiți linkul pentru a dezactiva serviciul și faceți clic pe acesta.

5

Eliminați opțiunea "Înlocuiți tonul de apel" contactând cel mai apropiat birou sau reprezentanță Megafon OJSC. Aici vi se va cere să vă certificați identitatea, deci aduceți pașaportul sau alt document cu dvs.

6

Dacă sunteți client al MTS OJSC, dezactivați "GOOD'OK" cu ajutorul "Asistentului de Internet", îl puteți găsi la www.mts.ru. Aici veți avea nevoie de o parolă pentru a vă accesa contul personal. În meniu, găsiți secțiunea "Gestionarea serviciului", dezactivați serviciul, salvați modificările.

7

De asemenea, puteți anula serviciul utilizând sistemul situat la www.goodok.mts.ru. Aici veți avea nevoie să vă înregistrați, veți primi o parolă și veți putea gestiona personal serviciul.

8

Dezactivați opțiunea conectată sunând la linia de servicii pentru clienți MTS OJSC la 0890. Amintiți-vă că deconectarea este gratuită, dar taxa de abonament pentru zilele rămase din lună nu vă va fi returnată.