Cum se conectează o antenă terestră la receptor - Componente și dispozitive - 2019

Montarea unui tuner digital DVB-T2 la TV pentru recepția posturilor digitale (Iulie 2019).

Anonim

Pentru a converti un semnal digital de televiziune și a le transmite pe ecranul unui receptor de televiziune, se utilizează un dispozitiv special - receptorul sau decodorul. Astfel de sisteme pot fi conectate direct la antenă, la rețeaua de televiziune prin cablu și la rețelele de calculatoare. De la conectarea corespunzătoare a receptorului la antena va depinde de calitatea imaginii și a sunetului de pe televizor.

instrucție

1

Utilizați pentru a conecta sistemul de antenă la intrarea standard a receptorului (numită conector F). Unele modele de receptoare digitale au o ieșire de înaltă frecvență care vă permite să atașați un receptor analogic suplimentar la aceeași antenă.

2

Atunci când utilizați un receptor cu două intrări, conectați două sisteme diferite de antenă la fiecare cale de recepție. Această soluție permite creșterea fiabilității globale a sistemului și eliminarea posibilelor defecțiuni în timpul recepției semnalului. Receptorul specificat oferă de obicei posibilitatea de a scrie pe hard disk.

3

Dacă utilizați un model de receptor hibrid (cablu / satelit sau terestru / satelit), conectați sistemele de antenă la căi de recepție separate cu intrările și ieșirile proprii.

4

După conectarea antenei la receptor utilizând una din următoarele metode, setați parametrii de bază utilizând software-ul. Mai întâi selectați frecvența dorită din lista oscilatorului local sau introduceți valoarea în modul manual.

5

Asigurați-vă că receptorul are parametri de canal încorporați. În acest caz, nu sunt necesare eforturi suplimentare pentru a găsi canale. Dacă listele de canale formate nu se află în memoria internă a dispozitivului, efectuați o configurație manuală, ghidată de documentația tehnică atașată dispozitivului.

6

Configurați antena conectată la receptor . Precizia ajustării este indicată de indicatorii speciali de pe afișaj, proiectați sub formă de obiecte grafice. Pot fi coloane de lungime variabila sau indicatie digitala traditionala. În unele modele, parametrii de calitate a semnalului și de nivel al semnalului sunt combinați într-un singur indicator.

7

În caz de încălcări și de defecțiuni la recepționarea semnalului, verificați încă o dată că cablurile sunt conectate corect la conectorii corespunzători și că contactele sunt strânse la joncțiunea elementelor sistemului. Dacă este necesar, eliminați neajunsurile conexiunii. Nu exercitați efort fizic considerabil atunci când instalați cablul.