Cum să spălați capul imprimantei - Echipamente de birou - 2019

Промывка печатающей головки принтера "Мистером Мускулом" (Iulie 2019).

Anonim

Curățarea capului imprimantei este o necesitate pentru o viață îndelungată. Calitatea imprimării depinde de curățenia capului. Ștergerea capului imprimantei este o procedură ușoară. Nu este necesar să transportați imprimanta la un serviciu specializat, poate fi efectuat independent, acasă.

instrucție

1

Înainte de a începe lucrările, asigurați-vă că ați deconectat cablul de alimentare din priză, deoarece acest lucru va evita șocurile electrice.

2

Trebuie să dezasamblați imprimanta. Scoateți tava de alimentare. Scoateți capacul superior prin deșurubarea șuruburilor care o țin. Aplicați o forță când scoateți capacul. Aveți grijă să nu rupeți trenul care conectează mecanismul cu butoanele de comandă. Deconectați cablul de la placă dacă împiedică scoaterea capacului.

3

După îndepărtarea capacului, trebuie să scoateți cartușele. Pentru a face acest lucru, detașați capacele compartimentului pentru acestea și, de asemenea, detașați maneta de blocare prin apăsarea degetului de la punctul de conectare la carcasă. După aceea, eliberați capetele de bloc. Există o pârghie sub unitatea din dreapta, trebuie să fie rotită în sensul acelor de ceasornic în jos. Rotiți-l până la capăt. Cu această acțiune, permitem capului să se miște într-o poziție confortabilă.

4

Pe panoul frontal al unității în locul cartușelor există două pârghii, glisați-le spre dreapta până când se oprește. Amintiți-vă poziția inițială. Pe panoul din dreapta există o altă pârghie, rotiți-o în sensul acelor de ceasornic până se oprește.

5

În interiorul blocului vom vedea un arc și un șurub. Șurubul trebuie înlăturat. Utilizați o șurubelniță Phillips. Aveți grijă să îndepărtați arcurile.

6

Pentru a spăla capul imprimantei, trebuie să-l coborâți cu duzele în jos timp de 10-12 ore într-un lichid special de spălare.

7

În timp ce capetele sunt înmuiate, este necesar să ștergeți ușor sub unitatea cu capul imprimantei. În timpul funcționării, este puternic contaminată cu cerneală, iar în viitor această murdărie poate duce la reumplerea capetelor. Curățați, de asemenea, capacele care acoperă capetele.

8

După înmuierea capetelor, uscați-le.

9

Strângeți totul în poziția inițială și imprimați o pagină de test. Dacă ați făcut totul bine, atunci calitatea imprimării se va schimba în bine.

  • Imprimante cu jet de cerneală HP, Canon, Epson, Brother